Veerle Smet - instructeur informatica

Mijn verhaal

Wie is Veerle Smet? Wat is de oorsprong van mijn doen en laten?

Ik ben geboren op 24 mei 1967 in Bornem, België. Ik hou van spelen: met woorden, gedachten, beeld, kleur… Ik hou ook van onderzoeken, filosoferen en nadenken … En van doen, creëren en ondernemen. Vervelen doe ik me dus zelden 😉

Enerzijds volgde ik lessen aan verschillende academies (Mechelen, Dendermonde, Londerzeel): schilderkunst, literaire creatie, podiumkunsten (cabaret en stand-up comedy bij Thomas Smith, kleinkunst bij Nele Goossens) en digitale kunsten.

Anderzijds behaalde ik 2 bachelors: Toegepaste Informatica en leerkracht Secundair Onderwijs. Ik werd eerst analist-programmeur en later instructeur IT.  Ik geef nu nog uitsluitend les aan volwassenen.

In het Amsterdam Art Center volgde ik de opleiding tot ART-repreneur. Daar werden vooral mijn ondernemers-skills geoefend.

Living Art Productions (LAP)

Als zelfstandig kunstenaar maak ik o.a. schilderijen, teksten en digitaal werk.

Ik heb mijn zaak destijds de naam “Living Art Productions” gegeven, of kortweg “LAP”, omdat ik hou van levende kunst van levende mensen. En ook van kunst voor in de living ja 😉 

Met mijn werk wil ik mensen inspireren. Doen nadenken. Doen lachen ook. En de verwondering weer wakker maken over deze wonderlijke wereld waarin we allemaal samen leven…

Op mijn tentoonstellingen en events zijn er meestal (korte) acts waarbij ik o.a. mijn eigen teksten en poëzie breng voor het aanwezige publiek. 

dewebacademie.be

Ik ben ook de oprichter van dewebacademie.be

Dat is een academie voor kunstenaars en creatieve ondernemers die hun publiek willen vinden of uitbreiden. De eerste stap om je online zichtbaarheid te vergroten is een eigen professionele website. Je leert hoe je die zelf kan maken in WordPress. Daarna kan je linken aan een mailinglijst, landingspagina’s maken, linken aan facebookadvertenties, scoren in Google,  een webshop toevoegen, een cursusplatfom enz.

VDAB

Bij VDAB  leid ik mensen op die zich willen herscholen tot programmeur PHP. OOk WordPress gebruikt achter de schermen PHP.

Momenteel groeit alles meer en meer naar elkaar toe: kunst, IT, lesgeven en ondernemerschap. Meer en meer doe ik mijn eigen ding. En daar wil ik zeker nog heel lang mee doorgaan!